Hyllest til Björn Afzelius

Fredag 26. oktober
Kl 20:00
Storsalen

I fjor høst ble det sterke følelser når Bjørn Afzelius ble hyllet av Svenske toppmusikere i Hurtigrutens Hus. Nå ønsker vi å gi Vesterålens befolkning en ny mulighet til å få med seg denne flotte konserten, samt personlige skildringer om livet med og om Björn. Alle som kommer vil helt klart få ta del i ukjente sider ved Björn Afzelius sitt innholdsrike liv

Bjørn Afzelius var i løpet av sin nesten 30 år lange karriere blant de mest markante musikerne i Norden. Gjennombruddet kom i 1971 med Hoola Bandoola Band, der Afzelius og Mikael Wiehe var de mest sentrale personene. Frem til sin død utga han 21 plater

Totalt har han i Sverige og i de andre nordiske landene solgt rundt 2,5 millioner album.

I 2014 kom filmen Tusen bitar, som er en dokumentarfilm om Afzelius.

Det store kommersielle gjennombruddet her i landet kom med "Tusen bitar" en sang danske Anne Linnet hadde skrevet. 

13. oktober kan vi igjen høre Bjørn Afzelius’ mest folkekjære sanger på scenen, fremført av musikere som jobbet med Bjørn. 

Med sanger som Tusen bitar, Song of Freedom, Juanita og Icarus var Bjørn Afzelius en av de mest vellykkede samfunnskritiske rockeartistene i sin generasjon.

Selv danseband så seg nødt til å spille sangene hans.

Våren 2015 gjorde musikerne i bandet til Bjørn, Globetrotters, en omfattende turné.

Bandet innså fort at det var et stort behov for å høre Afzelius’ sanger igjen.

Hans sanger er mer relevante enn noensinne.

Publikum svarte med både tårer og hyllest da Globetrotters fremførte sin hyllest.

I sin hyllest til Bjørn Afzelius har bandet sydd sammen et show med to gitarer, et keyboard og tre stemmer for å gi publikum en nær og intim opplevelse.

Bandet som kommer til Hurtigrutens Hus er:
Goran "Guran" Blomgren som var en svært aktiv trubadur i Gøteborg i løpet av 70 og 80-tallet, samt nær venn og lydansvarlig for Bjørns konserter i mange år.

Olle Nyberg var keyboardist i bandet fra 1983 til 1999, produsent for mange av Bjørns plater og kapellmester på turneene.

Mikael "Nord" Andersson er en av Sveriges mest kjente gitarister innen pop og rock-eliten, og er mye brukt som produsent.

Velkommen til en uforglemmelig kveld på Hurtigrutens Hus!

Billetter til Hyllest til Björn Afzelius

  1. Fre 26. okt kl 20:00 385 kr   STORSALEN Kjøp
Vis hele programmet
_
_
_