Tre søstre, Nordland Teater

Torsdag, 26.10.2017
kl. 19:00
Storsalen

Tre søstre er en av de store klassiske teaterstykkene som spilles over hele verden. Nå kommer den til Nordland med et stjerneensemble bestående av blant annet Ellen Birgitte Winther, Liv Bernhoft Osa og Nina Ellen Ødegård.

Søstrene Olga, Masja og Irina bor i et ærverdig hus på landet sammen med broren Andreij som skal bli professor. Søstrene vil bort derfra, de vil tilbake til storbyen. De vil til Moskva. Når  oberstløytnant Versjinin dukker opp så forandrer alt seg. Han kommer fra Moskva, og Masja blir forelsket. 

Tre søstre skildrer den russiske overklassen følelse av meningsløshet i en verden som endres, og hvor privilegiene deres er truet. Med humor og sårbarhet beskriver Tsjekhov disse menneskene med stor innsikt og kjærlighet, og viser frem all deres dårskap. Søstrene evner ikke å leve livet der de er, men ønsker seg alltid videre. Til et annet sted. Et sted hvor de vil få det bedre. 

  

Premiere 7.oktober 2017, Hovedscena, Nordland Teater

Målgruppe: Voksne

Varighet: 2,5 timer (inkl. pause)

 

Tre søstre

av: Anton Tsjekhov.

Oversatt av: Kjell Helgheim. Solum Forlag.

Bearbeidelse og regi: Morten Borgersen

Scenografi: Milja Salovaara

Lysdesign: Martin Myrvold

 

Med:

Liv Bernhoft Osa , Ellen Birgitte Winther, Nina Ellen Ødegård, Rune Storsæther Løding, Lena Jacobsen Kvitvik, Even Rasmussen, Duc Mai The, Endre Hellestveit, Anders Dale og Andreas Kolstad 

_
_
_