Alien: Den 8. passasjeren

Vesterålen filmklubb viser: Alien: Den 8. passasjeren
Ridley Scotts banebrytende mesterverk fra 1979!

(Obs: du må være medlem i filmklubben, men det er lett og billig!
Gå hit: http://eepurl.com/gqJGGP.
Denne gangen kan du også betale semesteravgift sammen med billetten.)

Åpent i Kafé Finnmarken fra kl 20:00. Servering.

 

Om filmen:

På vei tilbake til Jorden, blir minefartøyet Nostromo automatisk omdirigert når datamaskinen som styrer romskipet fanger opp et SOS-signal. Mannskapet vekkes fra hypersøvn og sporer signalets kilde til en øde planet og et mystisk, forlatt romskip. Inni skipet finner de en merkelig koloni med egg, lagt av et ukjent vesen, og når et av eggene forstyrres blir Kane, en av mannskapet, angrepet av et parasittisk vesen som klamrer seg til ansiktet hans og havner i koma.

De andre vet ikke hvilken fare de utsetter seg selv for når de tar med Kane tilbake til Nostromo. I seneste laget klarer de å dechiffrere SOS-signalet som viser seg å være det stikk motsatte, en advarsel. Men når parasitten dør og Kane våkner fra den komatøse tilstanden tror de feilaktig at faren er over. Men det er først nå det begynner.

SIGOURNEY WEAVER ble umiddelbart berømt for hovedrollen som den beintøffe Ellen Ripley. Senere har hun gjentatt rollen tre ganger, og hun har også spilt i en lang rekke andre filmer, blant dem The Year Of Living Dangerously, Ghostbusters 1 og 2, Gorillas In The Mist, Working Girl, 1492, Dave, Death And The Maiden, Copycat, The Ice Storm og Heartbreakers.

Britiske RIDLEY SCOTT er blant Hollywoods aller mest suksessrike regissører, nå senest aktuell med Matchstick Men. Før Alien laget han The Duellists, og han har siden regissert Blade Runner, Legend, Someone To Watch Over Me, Black Rain, Thelma & Louise, 1492, White Squall, G.I. Jane, Gladiator, Hannibal og Black Hawk Down.

_
_
_