1

Finnseth & Barnes Jazzkvintett

Få med deg denne flotte jazzkonserten i Kafé Finnmarken lørdag 7. september.

Alan Barnes er en av Englands fremste jazzsaxofonister. Han er også et oppkomme av humor på nivå med de fremste humorister vi kjenner fra utallige engelske humorprogram på TV. Han driver eget stort plateselskap, har spilt på utallige engelske pop- og rockmusikeres produksjoner. Og jammen er han ikke profesjonell vert på en rekke engelske jazzfestivaler, der hans humorsider er et utilslørt trekkplaster.

For ti år siden produserte Nordnorsk jazzsenter en tidagers turné i landsdelen med denne kvintetten. Finnseth har holdt kontakten og besøkt Barnes i England, og sammen er de et fantastisk radarpar enten det er med instrumenter eller humor i fokus fra scenekanten.

Musikken bandet reiser rundt med denne gangen , er en blanding av lite spilte jazzlåter fra bop-litteraturens glanstid i egne arr. ,samt latinlåter og litt småfunkig snacks fra  både eget materiale og andre komponister. Finnseth bidrar med noen av egne låter fra hans 40-årige jazzkarriere , og Alan byr på noen fra sitt kjernerepertoar.

Kvintettens spillestil er utadvendt ,sterkt swingende , der det også plass til kjærlig behandlede ballader . Bandet ønsker å kommunisere med publikum igjennom musikken i seg selv , samt med en god dose britisk/nordnorsk verbalhumor.

Nikolaysen er en av Norges fremste jazzutøvere på trompet/flygelhorn og en sann nytelse å lytte til. Samlet har kvintetten tonn med erfaring bak seg, og således velegnet som jazzverter for jam etter at hovedkonserten er ferdig.

Besetning: Alan Barnes, altsax; Roy Nikolaysen, trompet/flygelhorn, Øystein Norvoll, gitar; Oddmund Finnseth, kontrabass og Roger Johansen, trommer.

_
_
_